Info

Povelji u pohode

18-02-2018

Ni dosadna kiša ni prohladno vrijeme nije spriječilo više stotina planinara da pohode danas Srebrenik. PD Majevica Srebrenik obilježava godišnjicu potpisivanja znamenite povelje kojom bosanski kralj Stjepan II Kotromanić 1333. godine  Srebreniku Dubrovčanima daruje Rat, Ston i Prevlaku. To je najstariji poznati dokument u kom se spominje Srebrenik.
Poslije okupljanja i razgledavanja izložbe planinari su se uputili ka starom gradu gdje ih je čekala okrepa, čaj, pite, kolači, smoki,... Učesnici su imali mogućnost razgledati srednjovjekovnu utvrdu, a potom nastaviti pohod do doma na Lipicima na zasluženi ručak i zabavu.

Pećnik

11-02-2018

Sada već tradicionalna šetnja lipića u februaru po pećničkim kosama. Danas smo po tmurnom danu prošetali do Antene. Opet su nam se pridružili modrički planinari, a poslije šetnje kod Točka je organizirana mala zakuska.

Pohod u Pjenovac, 4. februara 2018.g.

11-02-2018

I ove godine se okupilo preko hiljadu učesnika na „Pohod u Pjenovac“. Pohod je jedan od najstarijih u regiji i održava se od 1972. godine u čast stradanja narodnog heroja Slaviše Vajnera Čiče.

Igmanski marš

29-01-2018

U znak sjećanja na stradanje partizana na Igmanu tokom drugog svjetskog rata okupilo se više hiljada učesnika iz svih republika bivše Jugoslavije. Poslije polaganja vijenaca na spomeniku Brezovača formirana je kolona koja se uspela do Mrazišta na Velikom polju gdje je upriličeno obilježavanje. 

Promocija knjige „Planina i planinarstvo“

11-01-2018

U organizaciji PD "KONJUH" Tuzla i Fakulteta za tjelesni odgoj i sport održana je promocija knjige „Planina i planinarstvo“ autora Elvira Kazazovića i Alana Čaplara, a promotori su bili prof.Sanjin Hodžić i Ivo Lubina. Promocija je održana 10.01.2018.g. na Fakultetu za tjelesnu kulturu i sport u Tuzli (sali amfiteatra). 

Novogodišnji susreti planinara na Dreniku

08-01-2018

Desetak planinara iz našeg Društva učestvovalo je na susretu.  Po izuzetno lijepom vremenu, neobičnom za ovo doba godine, prošetali smo kraću stazu preko sela Brnjice.

Na planinarskoj večeri u Gradačcu

04-12-2017

U gostima kod naših prijatelja planinara iz PSD Gradina Grdačac proveli smo jedno divno veče. Nova svadbena dvorana Condor , odličan orkestar i druženje sa dragim prijateljima garant su dobre zabave.

Planinarska veče

25-10-2017

Iz godine u godinu sve ugodnije druženje članova Društva i prijatelja u hotelu Euro. Dvjestotinjak gostiju je pored obilja „ića i pića“ i žive muzike imalo priliku okušati sreću na bogato pripremljenoj tomboli. Brojni su donatori i sponzori pomogli organizaciji Planinarske večeri. 

Izlet iznenađenja

10-10-2017

U znak zahvalnosti članovima Društva i svima koji su pomogli u pripremi i realizaciji Sleta planinara organizirali smo izlet iznenađenja. Izlet je zamišljen kao kolaž šetnje, rekreacije, druženja i zabave. Posjetili smo kanjon Duboke na obroncima Vlašića iz pravca Kotor Varoši, a poslije uživali u punom kapacitetu koji nudi kompleks Banje Vrućice u Tesliću.

Splavarenje

05-09-2017

Poslije napornih priprema i vrline Sleta Društvo je potražilo osvježenje u hladnoj Drini. Splavarili smo u subotu (12. augusta 2017.g.) od Šćepan  Polja (rafting kamp Bastasi) do Broda na Drini (most),  a mogli smo vidjeti ušća Tare, Sutjeske, Bjelave i Čehotine. Obitelj Pendek već više generacija splavari ovim rijekam, a potomci Fikro i Džemo, kršni momci, izvrsno se snalaze na rijeci, Zbog vrlo niskog vodostaja Pive splavarenje nije bilo rutinsko. Na par mjesta splav je trebalo i potiskivati.
U nedjelju smo planirali penjati Maglić i posjetiti Perućicu, ali tokom posjeta Tjentištu (gdje smo prespavali u ugodnom okruženju domaćinstva Ikonić) vrijeme se pokvarilo.  Kiša nas je ponukla da promjenimo plan i umjesto Maglića posjetimo Baščaršiju.

Kontakt

 
 

DRUŠTVO PRIJATELJA

PRIRODE ODŽAK

 
Adresa: Titova bb, 76 290 Odžak
 
Fax. +387 (0)31 711 665
 

Predsjednik:

Ivo Lubina Dino - 063 360 363

Sekretar:  

Niaz Šabić - 063 341 089

 
Ukoliko nam se želite pridružiti ovdje možete skinuti pristupnicu popunite je i pošaljite nam je mailom. (ovdje)
 
Završni obračun za 2016. godinu (ovdje)
 
Završni obračun za 2015. godinu (ovdje)
 
Završni obračun za 2014. godinu (ovdje)
 
Završni obračun za 2013. godinu (ovdje)
 
Završni obračuni za 2012. godinu (ovdje)
 
Završni obračuni za 2011. godinu (ovdje)
 
Završni obračuni za period od 2007. do 2010. godine (ovdje)