Izletište Radilj

 
1.   L o k a c i j a
 
«Izletište RADILJ» se nalazi u srcu podvučjačkih bregova, u dolini gdje se potoci Rajkovac i Drenovac ulijevaju u Jošavicu, a između okolnih uzvisina Krndija, Kljenci, Osrednjak i Veliki Ninoš. Izletište je udaljeno od magistralnog puta Odžak – Bosanski Brod oko 4,5 km, djelomično asfaltiranim putem (vrše se priprema da se asfaltira kompletan). Prilazni put vodi od omladinskog doma (trgovine) u Jošavi, kroz Gornju Jošavu do Drenovca. Nekada se u Drenovac moglo stići i iz Brusnice (pravac Brod) i Jošavice (pravac Modriča).
 
2.  Z a n i m l j i v o s t i
 
Izletište Radilj nudi boravak u netaknutom i nezagađenom prostoru. Ljepota prirode osjeća se na svakom koraku, prekrasne zelene livade kroz koje se provlače čisti šumski potoci, bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta. Izletište je ishodišna tačka za mnoge planinarska rute. Po markiranim stazama, obilježenim putokazima može sa stići na «vidikovac Lipa» ili vrh Ninoš. Bezbroj je staza koje vode dublje u Vučjak do «Sedam vučića», vrela babe Đuke, vučjačkih visova Maksim Skok, Petar Milostivi i Glog. Prostor Drenovca, Brusnice i Kočijaša isprepleten je nebrojenim šumskim putevima, stazama i puteljcima koji pružaju mogućnost aktivnog boravka u prirodi. Odmah iznad izletišta nalazi se lokalitet «Kaldrma» preko koga je vodio stari rimski put. Put je vodio od prelaza  Save (po nekim informacijama – mosta) preko Vrbovca i dalje prema Doboru, Nenavištu (Gradačac) i Soli (Tuzla). Oko sat vremena hoda od izletišta nalazi se arheološko nalazište Pivnica, nešto dalje i nalazište Kadar, a u blizini je i neeksploatirani rudnik uglja.
 
3.  P o n u d a
 
Na izletište je uređeno 5- 6 ribnjaka bogatih raznim vrstama ribe i meka su za strastvene ribolovce. U torovima i stajama mogu se vidjeti: ovce, koze, konji i magarci. Za odmor i zabavu postavljeno je više nadstrešnica i stolova, odnosno mjesta za roštiljanje, pečenje na ražnju ili saču. Uređene livade omogućuju bavljenje raznim sportovima (mali nogomet, odbojka, bagmenton i dr). Kozije mlijeko ili umješno spremljen sir su delikatese koje se pamte. Posebna atrakcija je prikaz starinskog đerma ili izdubljeni čamci.
 
4.  K o n t a k t
 
Anto Jurić – Radilj   Drenovac  511, 76 290 Odžak   BiH
Telefon: + 387 31 767 010
 
KARTA

 

Kontakt

DRUŠTVO PRIJATELJA

PRIRODE ODŽAK

Adresa: Titova bb, 76 290 Odžak
Fax. +387 (0)31 711 665

Predsjednik:

Ivo Lubina - 063 360 363

Sekretar:

Niaz Šabić - 063 341 089

Ukoliko nam se želite pridružiti ovdje možete skinuti pristupnicu popunite je i pošaljite nam je mailom. (ovdje)
Izvještaj o prihodima i rashodima za 2023. godinu (ovdje)
Završni obračun za 2023. godinu (ovdje)
Završni obračun za 2022. godinu (ovdje)
Završni obračun za 2021. godinu (ovdje)
Završni obračun za 2020. godinu (ovdje)
Završni obračun za 2019. godinu (ovdje)
Završni obračun za 2018. godinu (ovdje)
Završni obračun za 2017. godinu (ovdje)
Završni obračun za 2016. godinu (ovdje)
Završni obračun za 2015. godinu (ovdje)
Završni obračun za 2014. godinu (ovdje)
Završni obračun za 2013. godinu (ovdje)
Završni obračuni za 2012. godinu (ovdje)
Završni obračuni za 2011. godinu (ovdje)
Završni obračuni za period od 2007. do 2010. godine (ovdje)